Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Radikale Venstre Billund Kommune

Politikere skal stå på egne ben og stå ved egne meninger

Kære politikere,

 

en spændende tid venter forude, nemlig de årlige budgetforhandlinger - og faktisk de første siden kommunalvalget i november 2017.

 

Jeg har så sat mig selv "af holdet", og uden for indflydelse. Det skal dog ikke afholde mig fra at knytte et par kommentarer.

 

Jeg tillod mig at kigge på Billund Onlines læserbreve skrevet her i 2018, kontra den aktivitet alle som ønsker at opnå valg til kommunalbestyrelsen yder før et valg. Et (LÆS: 1) læserbrev kan jeg finde, skrevet på knap 9 måneder af det borgmesterbærende parti - Venstre - et parti med ti (10) siddende medlemmer. 

 

Hvad ønsker jeg at sige med dette, at kommunalpolitik desværre er "topstyret", alt for mange pakker sig, og tør ikke stå på egne ben. Personligt mener jeg at antallet af medlemmer bør reduceres i kommunalpolitik. Efter den seneste kommunalreform, er der tale om kommuner med "anseelige" budgetter - bare i Billund kommune med knap 27000 indbyggere, taler vi om et budget på ca. 1,6 milliarder. 

 

Ofte skaber en enkeltsag med en indstilling på dkk 15.000 større debat, end en mulig investering på måske 100 millioner! 

 

I min optik, og med erfaring fra ca. fem år i kommunalpolitik (og to valgkampe) burde en bestyrelse i kommunalpolitik - minde om en bestyrelse i en stor privat virksomhed. Op i helikopteren - klare og tydelige anvisninger af retning, og tro på at direktionen arbejder ud fra disse. Bare mine betragtninger fra en lille kommune i provinsen.     

 

Vi har en stærk økonomi i Billund kommune, så når både kommunaldirektøren og borgmesteren maner til forsigtighed og mådehold - må det skyldes at vi som kommune ikke har styr på virkeligheden kontra visioner og ambitioner.

 

Lad mig i korte træk minde om følgende, flere kan sikkert tilføjes:

 

- Normeringer i børnehaverne

- Børnenes hovedstad, der skal opstilles pejlemål for at have noget konkret at sigte efter.

- Trivsel for de kommunalt ansatte (centralt og ude i de mange enheder)

- En værdig ældrepleje

- Rammer/betingelser for vores mange frivillige og de foreninger de repræsenterer.

 

Pøj pøj med forhandlingerne

 

Ulrich Kristensen

Lillevang 118, Billund

Tlf.: 60933758

 

(udtrådt medlem af kommunalbestyrelsen i Billund kommune for Radikale Venstre)